Коли справа доходить до інвестицій у посуд преміум-класу, у кулінарному світі яскраво сяють два імені: Staub та Le Creuset. Ці французькі бренди, відомі своєю винятковою якістю та майстерністю, посіли почесне місце на кухнях по всьому світу. Однак розрізнення між ними може стати проблемою для тих, хто шукає ідеального доповнення до свого кулінарного арсеналу. Давайте заглибимося в нюанси, які відрізняють Le Creuset та Staub.

Дизайн

Staub відомий своєю унікальною матовою чорною емаллю та хитромудрим дизайном кришки. Посуд Staub часто має складніші кришки з інноваційними функціями, такими як “тропічний дощ”. На шипах швидше накопичуються краплі пари, які майже моментально потрапляють у блюдо, роблячи його м'якшим і розсипчастим.

Каструлі Le Creuset мають звичайну кришку, яка нічим не відрізняється від інших, але вона добре зберігає вологу, як і Staub. Le Creuset відомий своєю яскравою та блискучою емалевою обробкою. Вони пропонують ширшу кольорову гаму, що дозволяє зробити кухню індивідуальною.

Чавунні вироби від Staub зазвичай мають менші та ергономічні ручки, які легше тримати, особливо прихватками. Le Creuset має ручки трохи більше, які комфортні у користуванні, за рахунок більш напівкруглої форми.

Внутрішнє покриття

Каструлі від Le Creuset, здебільшого, мають світлу емаль, яка підходить для тушкування та варіння. Покриття не дасть отримати сильно засмажену скоринку, оскільки воно створене для вологих способів приготування. На світлому фоні ви зможете краще контролювати приготування страви.

Сковорідки Le Creuset Satin black мають чорне емалеве покриття усередині. Воно грубіше за своєю структурою і стійке до високих температур. З його допомогою ви зможете отримати ідеальну золотисту скоринку. На покритті, через якийсь час, може утворюватися патина, яка допоможе їжі не прилипати.

Посуд Staub має чорну емаль на всіх виробах. Так само, як і на сковорідках Le Creuset Satin black, ви зможете добитися ароматної скоринки на баранині, яловичині, телятині. При випіканні хліба ви отримаєте більш рум'яний хліб.

Вага

Вироби Le Creuset зазвичай легші, ніж чавунний посуд Staub, оскільки Le Creuset виготовлений з тоншого чавуну. З цього випливає, що каструлі та сковорідки Le Creuset швидше реагуватимуть на зміну режиму потужності на плиті.

Якщо ви готові до посилених вагових навантажень на руки, то вага чавунного посуду від Staub не стане вам перешкодою у створенні кулінарного шедевра.

Легкість очищення

Le Creuset та Staub подбали про клієнтів, які їх обирають та зробили догляд за виробами максимально спрощеним. При покупці варто звернути увагу на колір внутрішньої емалі.

Жаровні та сковорідки від Staub буде трохи складніше очищати, тому що на чорній емалі складно побачити забруднення. На посуді Le Creuset, зі світлою емаллю всередині, легше виявити забруднення, а з гладкої склоподібної емалі все легко відмивається.

Висновки

Зрештою, вибір між Staub і Le Creuset часто зводиться до особистих переваг щодо дизайну, особливостей та бюджету. Обидва бренди пропонують високоякісний посуд, який при правильному догляді може прослужити все життя.

Поради та рекомендації щодо догляду:

Уникайте різких перепадів температури

Різкі перепади температури можуть спричинити термічний шок і потенційно пошкодити ваш посуд. Не забувайте каструлям та сковорідкам Staub або Le Creuset давати поступово охолонути, перш ніж занурювати їх у воду або переносити в холодильник.

Використовуйте дерев'яний або силіконовий інвентар

Щоб не подряпати емальоване покриття, під час приготування їжі в посуді Le Creuset або Staub вибирайте дерев'яну або силіконову лопатку.

Зберігання

Акуратно складайте добре висушенний посуд, використовуючи м'які вкладки або рушники, щоб не подряпати його. Піднімайте посуд перед тим, як його рухати поверхнею. Так чавунний посуд не пошкоджуватиметься.