Нержавіюча сталь

Відповіді на поширені питання про сталеві сковорідки de Buyer

Сковорідки з нержавіючої сталі цінуються за свою довговічність, теплопровідність та універсальність на кухні. Однак правильна підготовка необхідна для того, щоб вони працювали максимально ефективно та зберігали свою якість з часом. Сьогодні ми з вами дізнаємося, як правильно використовувати пательню із нержавіючої сталі, щоб вона прослужила максимальну кількість часу.

Як правильно підготувати сковорідку до смаження

Перед першим використанням пательні, промийте її у теплій воді з використанням миючих неабразивних засобів, нанісши на м'яку сторону губки. Після миття ретельно висушіть сковороду чистим рушником, щоб запобігти утворенню водяних плям або мінеральних відкладень на поверхні нержавіючої сталі.

Сковорідку з нержавіючої сталі необов'язково прокалювати з олією на плиті, адже вона "не чіпляється" з поверхнею.

Як правильно розігріти

Перед приготуванням розігрійте пательню із нержавіючої сталі на середньому вогні протягом кількох хвилин. Це допомагає забезпечити рівномірний розподіл тепла та запобігає прилипанню продуктів до поверхні.

Особливо важливо під час приготування страви стежити, щоб пательня не перегрівалася на вогні. Пам'ятайте, що нержавіюча сталь добре проводить тепло, тому використовуйте середні температури нагрівання перед тим, як ви наб'єте руку і звикните до особливостей приготування на сковороді даного матеріалу.

Щоб перевірити, чи посуд добре нагрівся, візьміть чайну ложку води, вилийте на поверхню пательні. Якщо вода почала випаровуватись - значить вона недостатньо нагріта. Коли на розігріту сковорідку потрапляє вода, вона ковзає по матеріалу у вигляді водної кульки.

Після цього просто протріть сковорідку від зайвої вологи і приступайте до приготування кулінарного шедевра.

Як забути про прилипання їжі

Є основне правило, яке допоможе позбавитися проблеми з прилипанням їжі до поверхні - використання олій з високими точками димлення.

У кожної олії є певні допустимі температури нагрівання, вище за які вони просто починають горіти. Це не тільки вплине на комфортність приготування страв, але і згубно позначиться на вашому здоров'ї. Таку їжу просто не можна їсти.

Досить просто дізнатися, коли олія досягла точки димлення, над її поверхнею з'явиться легкий димок.

При приготуванні їжі на нержавіючій сталі дуже важливо використовувати правильний тип рослинної олії. Використовуйте тільки рафіновані олії, у них точка кипіння завжди вища, ніж у нерафінованих.

Оливкова, соняшникова, вершкове, кунжутна, кокосова та олія авокадо відмінно підходять для смаження продуктів. У них точка димлення вище, ніж 150°C, а значить, ваші продукти підсмажаться і не зіпсуються.

Ще один із секретів особливої ​​рум'яної скоринки - не перевертайте м'ясо, овочі, яйця завчасно. Страва сама підкаже, коли це краще зробити. Якщо їжа прилипла, то вона ще не взялася скоринкою.

Пам'ятайте, що потрібно викладати на поверхню сковороди продукти кімнатної температури, навіть заморожені напівфабрикати, просто заздалегідь дістаньте їх із морозильної камери.

Як доглядати за пательнею з нержавіючої сталі

Після приготування дайте сковорідці трохи охолонути, перш ніж мити її. Уникайте використання абразивних засобів для чищення, оскільки вони можуть подряпати поверхню нержавіючої сталі. Натомість використовуйте м'яку губку або тканину, змочену теплою мильною водою, щоб очистити посуд. Для видалення стійких залишків ви також можете використовувати суміш харчової соди та води як м'який абразив.

Рекомендуємо вам використовувати дерев'яні, нейлонові та силіконові лопатки, адже якщо поверхню пательні з нержавіючої сталі пошкоджено, то її потрібно негайно утилізувати.

Висушіть сковорідку рушником, щоб запобігти утворенню плям від води або плям на поверхні нержавіючої сталі.

Зберігайте посуд з нержавіючої сталі в сухому місці, щоб запобігти накопиченню вологи, яка може призвести до корозії.

Дотримуючись цих простих кроків, ви можете бути впевнені, що ваша сковорідка з нержавіючої сталі правильно підготовлена ​​для легкого приготування смачних страв. При правильному догляді та обслуговуванні посуд із нержавіючої сталі може стати надійним помічником на кухні на довгі роки.

Коли справа доходить до приготування їжі, тип посуду може суттєво вплинути на результат приготування страв. Сталеві сковороди de Buyer, відомі своєю довговічністю та продуктивністю, користуються популярністю як у професіоналів, так і у домашніх кухарів. Однак виникає багато питань щодо їх використання та особливостей. Ви дістали сковорідку з упаковки, вимили її в гарячій воді з делікатним миючим засобом і що далі з нею робити? Ось кілька відповідей на поширені питання про сталеві сковорідки de Buyer:

Навіщо і як прокалювати сталеву сковороду з олією

Прокалювання сковороди з олією допомагає створити антипригарну поверхню. Коли олія нагрівається на сковороді, вона утворює тонкий шар, який заповнює мікроскопічні пори та нерівності на сталевій поверхні, не даючи їжі прилипати.

Виробник рекомендує використовувати олію з високими точками димлення, а саме: олія виноградних кісточок, олія авокадо, олія каноли, арахісова олія або соняшникова олія.

Поставте висушену сковорідку на плиту і налийте 1 мм олії, нагрівайте посуд на середньому вогні протягом 8-10 хвилин. За цей час олія повинна почати диміти. Під час цього процесу сковорода буде темніти. Прокручуйте сковороду над вогнем з різних боків, щоб вона рівномірно прогрілася та почорніла.

Після цього вимкніть вогонь і дайте сковорідці охолонути. Злийте залишки олії та витріть сухим паперовим рушником пательню. Ваша сковорідка готова до використання!

Пам'ятайте, головне правило ідеального антипригарного покриття на сковорідках з вуглецевої сталі de Buyer - чим більше ви її використовуєте, тим ефективніше антипригарне покриття на посуді.

Чому чорніє сковорода de Buyer

Почорніння сковороди de Buyer – явище природне та очікуване, особливо для серії Mineral B Element. У міру використання сковороди з часом олія полімеризується та утворює патину, яка не тільки посилює антипригарні властивості, а й надає стравам аромату. Чорний колір - ознака того, що ваша сковорода має хороші антипригарні властивості.

Чи можна готувати на сковороді зі сталі без олії

Після того, як ви прокалили сковорідку, то з цього моменту можете використовувати меншу кількість олії. Виробник заявляє, що після проколювання посуду потрібно приготувати на ньому 10 шматків червоного м'яса, тоді він матиме чудові антипригарні властивості.

Однак, деякі продукти можуть прилипати до поверхні, особливо їжа з високим вмістом білка, такі як яйця або ніжна риба. Щоб звести до мінімуму прилипання, рекомендується ретельно розігріти сковороду та використовувати слабкий чи середній вогонь. Крім того, використання невеликої кількості рослинної олії або вершкового масла може ще більше покращити антипригарні властивості сковороди.

Яка особливість серії Mineral B Element

Серія Mineral B Element від de Buyer цінується за виняткову якість та продуктивність. Використання чистого заліза забезпечує чудову теплопровідність та утримання тепла, що дозволяє точно контролювати процес приготування. Ці пательні мають захисне покриття на основі бджолиного воску, який не дає окислюватися сковорідці під час транспортування.

Дану серію потрібно обов'язково очищати у гарячій воді перед використанням.

Чому сковорідки від de Buyer мають нерівності

Одна з основних причин нерівної поверхні сковорідок de Buyer криється в природі використовуваних матеріалів. Ці сковороди зазвичай виготовляються з таких матеріалів як вуглецева сталь, текстура поверхні яких може трохи змінюватися в залежності від виробничого процесу. Адже це необроблене залізо, яке зазнало штампування та полірування. Зміни можуть бути у вигляді незначних дефектів чи нерівностей на поверхні сковорідки.

Унікальна текстура вашої пательні додає їй автентичності та розповідає історію її кулінарного шляху. При правильному догляді та обслуговуванні ваша сковорідка de Buyer зможе радувати вас винятковими кулінарними якостями довгі роки.

Як очищати сталеві сковорідки de Buyer:

Негайне очищення після використання. Після приготування, дайте сковорідці de Buyer трохи охолонути, перш ніж мити її. Не залишайте залишки їжі на поверхні, тому що згодом їх буде складніше видалити.

Делікатні засоби для чищення. Для очищення сталевої сковорідки використовуйте м'яку губку або тканину та м'яке мило для миття посуду. Уникайте абразивних засобів для чищення та агресивних хімікатів, оскільки вони можуть пошкодити поверхню пательні або змити з неї патину.

Уникайте замочування. Утримуйтеся від замочування сталевого посуду de Buyer на тривалий час, оскільки тривала дія води може призвести до іржі або корозії. За потреби замочіть сковорідку на короткий час, щоб видалити стійкі залишки, але не залишайте її зануреною у воду на тривалий час.

Ретельне просихання. Після очищення переконайтеся, що сталева сковорідка ретельно висушена перед зберіганням. Використовуйте сухий чистий рушник, щоб видалити зайву вологу з поверхні, і дайте пательні повністю висохнути на повітрі, перш ніж прибрати її на зберігання.